HafakanRuhu:Pınar Öğünç Radikal Cumartesi 16.01.10

sabah sabah gülümsedim ben bu okuduklarımın hepsine toptan.
not: istedim ki buraya pınar öğünçün yazı arşivini linkliyim, olmadı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, temsili Nasrettin Hoca ve Noel Baba’lar öğrencilerin yeni yılını kutlamak için bir araya geldi. Nasrettin Hoca ters bindiği eşeğiyle okulun bahçesine gelerek, öğrencilere Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını hediye etti. Öğrencilerin yanından ayrılırken Hoca’nın eşeğini Noel Baba’lar çekti.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi narkotik bürosunun kullandığı sivil aracın altına sıkışan kedi kurtarıldı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde emekli öğretmen 62 yaşındaki Murat Aydınlıgil’e ait Kaptan adlı güreş devesinin yürüyüş antrenmanını, Karaburun adı verilen çoban köpeğine bağlanarak yapması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi sınırlarında bulunan Eymir Gölü’ne, babasının kullandığı otomobille giden beş yaşındaki Zeynep Güler, yol ortasında karşılaştığı kaplumbağaya büyük ilgi gösterdi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde trafo merkezine dün akşam giren bir sansar nedeniyle ilçe merkezi bir süre elektriksiz kaldı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, sedir ormanlarını zararlılardan korumak için, böcekleri üreme döneminde kurdukları cinsel tuzaklarla zararsız hale getirdiklerini söyledi.

Zonguldak’ta Nazlı adını verdikleri 2.5 aylık kuzularıyla evde televizyon izleyen Durmuş ailesi, kuzunun cips ve çekirdeği çok sevdiğini, biberonla kola içmekten de keyif aldığını söyledi.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde kasaplık yapan 50 yaşındaki Fatma Kurt, hazırladığı oğlak güveci ve külbastıyla damak tadına düşkünlerin aranan ismi oldu.

Batman’da çiğköfte yapıp satan İdris Ekinci, amatör olarak oynadığı tiyatro oyunlarından derlediği ‘Komedi Rüzgârı’ adlı CD’sini müşterilerine hediye ediyor.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Ortaca Köyü’nde eşekten düşen sekiz yaşındaki Nihat İş, sol kolunu kırdı.

Samsun’da, sabahın erken saatlerinde çok sayıda aracın arasında üç minik serçenin verdiği ekmek mücadelesi ilgiyle izlendi. İki serçe sonunda pes ederken ekmek kavgasını kazanan serçe karnını doyurdu.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, mahallenin maskotu olduğu öğrenilen Tırmık adlı kedi, yakaladığı fareyle uzun süre oynadı. Fareyi bazen ağzına alıp havaya atan, bazen bacaklarının arasından kaçmasına izin veren Tırmık’ın oyunu dakikalarca sürdü. Daha sonra fareyle gözlerden kayboldu.

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda tesis işleten Osman Akgül ile tilkinin dostluğu görenleri şaşırttı.

Kastamonu’daki Saraçlar Mahallesi, Olukbaşı mevkiindeki bir akaryakıt istasyonunda beslenen Çıt Çıt adı verilen maymun, verilen dondurmayı iştahla yedi. Müşterilerin sempatisini kazanan

Çıt Çıt’ın, özellikle meyveli dondurmayı çok sevdiği belirtildi. İşletme Müdürü İhsan Sert’in kucağında dondurmasını yiyen maymun Çıt Çıt, sonra boğazlarının şişmemesi için kendisine ait biberonla suyunu içti.

Kadıköy Rıhtımı’na nereden ve nasıl geldiği belli olmayan bir metre uzunluğundaki yılanla bir kedi amansız bir kavgaya tutuştu. Daha saldıgan davranan yılan, kediyi ısırmaya çalışırken, hamlelerinin tamamı kedinin pençelerinde etkisiz kaldı. Bir süre sonra yılan çareyi kaçmakta buldu.

Kaçakçıların Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sigara ve içkiyle birlikte kafes içinde terk ettiği dişi maymun Ceyn, Antakya Belediyesi Mezbahane Müdürlüğü’ne götürülerek burada özel olarak yaptırılan bir yere kondu. İlgi odağı olan Ceyn, günde 20 bardak çay içiyor, simit yiyor.

Gayriihtiyari gelişen koleksiyonumdan seçmeler... Sadece böyle haberler

okumak, böyle haberler yazmak istiyorum bir süredir.

i y i h a f t a l a r

No comments: