bir vecize.

Trent Walton on Blogs:

“There’s something sacred about reading a blog post on someone else’s site. It’s like visiting a friend’s house for a quick meal ’round the breakfast table. It’s personal — you’re in their space, and the environment is uniquely suited for idea exchange and uninterrupted conversation. In many ways, we should be treating our blogs like our breakfast tables. Be welcoming & gracious when you host, and kind & respectful when visiting.”

http://paravelinc.com/'in kurucusu web tasarımcısı trent walton bloglar hakkında şöyle bir tespitte bulunmuş, çok da doğru bulunmuş.

bloglarda birşeyler okumanın kutsal bir tarafı var. bir arkadaşınızın evine öylesine uğramak, hızlı bir şeyler atıştırmak gibi kahvaltı masalarından. kişisel bir durum: onların alanındasınız ve o alan fikir alışverişi ve diyaloglar barındırıyor. bir çok açıdan bloglarımıza kahvaltı masası muamelesi yapmalıyız: konuklarımızı ağırlarken misafirperver ve zarif bir ev sahibi olmalıyız, kendi gezintilerimizde ise saygılı ve kibar.

ben şahsen blogların tam da bu yüzden geçtiğimiz yılların en mühim topikleri arasına girdiğini düşüyorum. hiç tanımadığımız kimselerin yaşamlarına balıklama dalıyoruz bir blog okurken. fikirlerimizi kabalaşmadan paylaşmayı, beğenlerimizi ise yine aynı sadelikte bildirmeyi tercih etmeliyiz. blog dilinin, kullanılan lisanın dilbilgisi kurallarına bağlı kalınarak samimiyetten uzaklaşmaması gerektiği de önemli bir unsur kanımca.


via swissmiss & a cup of jo

No comments: